🇸🇪 FRI FRAKT Beställ nu, betala senare
Allmänna villkor
Senast uppdaterad den 27 januari 2024
Allmänna villkor och bestämmelser
Artikel 1 – Definitioner I dessa villkor gäller följande definitioner Ångerfrist: den tid inom vilken konsumenten kan utnyttja sin ångerrätt; Konsument: den fysiska person, som inte agerar i utövandet av ett yrke eller företag, som ingår ett distansavtal med entreprenören; Dag: kalenderdag; Transaktionens varaktighet: Ett distansavtal som avser en serie varor och/eller tjänster vars leverans- och/eller köpskyldighet är fördelad över tiden; Varaktigt medium: varje medel som gör det möjligt för konsumenten eller företagaren att lagra information som är riktad till honom personligen på ett sådant sätt att framtida konsultation och oförändrad reproduktion av den lagrade informationen är möjlig. Ångerrätt: konsumentens möjlighet att frånträda distansavtalet inom ångerfristen; Företagare: den fysiska eller juridiska person som erbjuder varor och/eller tjänster till konsumenter på distans; Distansavtal: ett avtal varigenom, inom ramen för ett system som organiseras av företagaren för distansförsäljning av varor och/eller tjänster, ett eller flera medel för distanskommunikation används exklusivt fram till avtalets ingående; Teknik för distanskommunikation: medel som kan användas för att ingå ett avtal utan att konsumenten och företagaren behöver träffas i samma rum vid samma tidpunkt Allmänna villkor: dessa allmänna villkor för företagaren.
Artikel 2 – Entreprenörens identitet
Företagets namn: HOOLF LTD
adress: 71-75, Shelton Street, Covent Garden, London, WC2H 9JQ, UNITED KINGDOM
Företagets nummer: 15049030
E-post: contact@modasvea.com
Telefonnummer +44 07308461762
Artikel 3 – Tillämplighet Dessa allmänna villkor gäller för varje erbjudande från entreprenören och för varje distansavtal och beställning som ingåtts mellan entreprenören och konsumenten. Innan distansavtalet ingås kommer texten till dessa allmänna villkor att göras tillgänglig för konsumenten. Om detta inte är rimligt möjligt, innan distansavtalet ingås, kommer det att anges att de allmänna villkoren kan ses i näringsidkarens lokaler och att de kommer att skickas till konsumenten utan kostnad så snart som möjligt på begäran. Om distansavtalet, i motsats till vad som sägs i föregående stycke, ingås på elektronisk väg, kan texten till dessa allmänna villkor göras tillgänglig för konsumenten på elektronisk väg på ett sådant sätt att konsumenten lätt kan lagra den på ett varaktigt medium. Om detta inte är rimligt möjligt kommer det att anges innan distansavtalet ingås var de allmänna villkoren kan konsulteras elektroniskt och att de kommer att skickas elektroniskt eller på annat sätt kostnadsfritt på konsumentens begäran. Om särskilda produkt- eller tjänstevillkor gäller utöver dessa allmänna villkor ska punkterna 2 och 3 gälla i tillämpliga delar och vid motstridiga allmänna villkor kan konsumenten alltid åberopa den bestämmelse som är mest förmånlig för konsumenten. Om en eller flera bestämmelser i dessa allmänna villkor vid någon tidpunkt skulle vara helt eller delvis ogiltiga eller utan verkan, skall avtalet och dessa villkor i övrigt fortsätta att gälla och bestämmelsen i fråga skall omedelbart efter ömsesidig överenskommelse ersättas av en bestämmelse som så nära som möjligt motsvarar den ursprungliga bestämmelsens innebörd och syfte. Situationer som inte är reglerade i dessa Allmänna Villkor ska bedömas ”i andan” av dessa Allmänna Villkor. Eventuella oklarheter avseende tolkningen av eller innehållet i en eller flera bestämmelser i våra Allmänna villkor ska tolkas ”i andan” av dessa Allmänna villkor.
Artikel 4 – Erbjudandet Om ett erbjudande har en begränsad giltighetstid eller är föremål för villkor, måste detta uttryckligen anges i erbjudandet. Erbjudandet är utan förpliktelse. Företagaren har rätt att ändra och anpassa erbjudandet. Erbjudandet innehåller en fullständig och korrekt beskrivning av de produkter och/eller tjänster som erbjuds. Beskrivningen är tillräckligt detaljerad för att konsumenten ska kunna göra en lämplig bedömning av erbjudandet. Om företagaren använder bilder, är dessa en sann representation av de produkter och/eller tjänster som erbjuds. Uppenbara misstag eller uppenbara fel i erbjudandet binder inte entreprenören. Alla bilder, specifikationer och data i erbjudandet är vägledande och kan inte utgöra grund för ersättning eller uppsägning av avtalet. Bilderna av produkterna är en trogen representation av de produkter som erbjuds. Operatören kan inte garantera att de färger som visas exakt motsvarar de faktiska färgerna på produkterna. Varje erbjudande innehåller information som gör det möjligt för konsumenten att se vilka rättigheter och skyldigheter som är förknippade med godkännandet av erbjudandet. Detta gäller särskilt: priset exklusive tullklareringskostnader och importmoms. Dessa ytterligare kostnader är på kundens bekostnad och risk. Post- och/eller kurirtjänsten ska tillämpa den särskilda förordningen för post- och kurirtjänster vid import. Denna förordning gäller om varorna importeras till destinationslandet i EU, vilket är fallet här. Post- och/eller kurirtjänsten tar ut moms från mottagaren av varorna (tillsammans med tullklareringsavgifter, om tillämpligt); eventuella fraktkostnader; metoden för att ingå avtalet och de åtgärder som krävs för detta; tillämpligheten av ångerrätten; metoden för betalning, leverans och fullgörande av avtalet; Tidsfristen för godkännande av erbjudandet eller den tidsfrist inom vilken näringsidkaren garanterar priset. Storleken på taxan för distanskommunikation om kostnaderna för att använda tekniken för distanskommunikation beräknas på en annan grund än den vanliga grundtaxan för det kommunikationsmedel som används; Huruvida avtalet arkiveras efter det att det ingåtts och, om så är fallet, hur konsumenten kan få tillgång till det. Hur konsumenten kan kontrollera och, om så önskas, korrigera de uppgifter som konsumenten lämnat enligt avtalet innan avtalet ingås; eventuella andra språk än nederländska som avtalet kan ingås på, de uppförandekoder som näringsidkaren har anslutit sig till och det sätt på vilket konsumenten kan ta del av dessa uppförandekoder elektroniskt, och distansavtalets minimitid om det rör sig om ett löpande prestationsavtal. Valfritt: tillgängliga storlekar, färger, materialtyper.
Artikel 5 – Avtalet Avtalet ingås, om inte annat följer av bestämmelserna i punkt 4, när konsumenten accepterar erbjudandet och uppfyller de villkor som anges i detta. Om konsumenten har godtagit erbjudandet på elektronisk väg ska näringsidkaren omedelbart bekräfta mottagandet av godtagandet av erbjudandet på elektronisk väg. Så länge mottagandet av denna accept inte har bekräftats av näringsidkaren kan konsumenten säga upp avtalet. Om avtalet ingås elektroniskt ska näringsidkaren vidta lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda den elektroniska överföringen av uppgifter och säkerställa en säker webbmiljö. Om konsumenten kan betala elektroniskt ska näringsidkaren vidta lämpliga säkerhetsåtgärder. Näringsidkaren kan – inom den rättsliga ramen – ta reda på om konsumenten kan fullgöra sina betalningsskyldigheter, liksom alla de fakta och faktorer som är viktiga för ett ansvarsfullt ingående av distansavtalet. Om näringsidkaren på grundval av denna undersökning har goda skäl att inte ingå avtalet, får han avslå en beställning eller ansökan med angivande av skälen eller ställa särskilda villkor för att den ska fullgöras. Näringsidkaren ska bifoga följande information med varan eller tjänsten, skriftligen eller på ett sådant sätt att konsumenten kan hålla den tillgänglig på ett varaktigt medium:
- Adressen till näringsidkarens fasta driftställe där konsumenten kan lämna klagomål. 2. Villkoren för och sättet på vilket konsumenten kan utöva ångerrätten, eller en tydlig uppgift om att ångerrätten är utesluten. 3. Information om garantier och befintlig kundservice. 4. Informationen i artikel 4.3 i dessa villkor. Den information som anges i artikel 4.3 i dessa villkor, såvida inte näringsidkaren redan har lämnat denna information till konsumenten innan avtalet fullgörs. 5. Villkoren för att säga upp avtalet om avtalet har en löptid på mer än ett år eller gäller på obestämd tid. Om det är fråga om ett avtal med fortlöpande fullgörande gäller bestämmelsen i föregående stycke endast den första leveransen. Varje avtal ingås under det suspensiva villkoret att det finns tillräcklig tillgång till de berörda produkterna.
Artikel 6 – Ångerrätt Vid köp av produkter har konsumenten möjlighet att säga upp avtalet utan att ange skäl inom 14 dagar. Denna ångerperiod börjar dagen efter det att konsumenten eller en representant som konsumenten i förväg har utsett och meddelat företagaren har mottagit produkten. Under avkylningsperioden kommer konsumenten att hantera produkten och dess förpackning med försiktighet. Han kommer endast att packa upp eller använda produkten i den utsträckning som krävs för att bedöma om han vill behålla produkten. Om konsumenten utnyttjar sin ångerrätt ska konsumenten returnera produkten med alla levererade tillbehör och – så långt det är rimligt möjligt – i originalskick och originalförpackning till näringsidkaren, i enlighet med de rimliga och tydliga instruktioner som näringsidkaren har lämnat. Om konsumenten vill utnyttja sin ångerrätt måste han meddela entreprenören inom 14 dagar efter mottagandet av produkten. Konsumenten bör meddela detta i form av ett skriftligt meddelande/mejl. Efter att konsumenten har förklarat att han vill utöva sin ångerrätt måste han returnera produkten inom 14 dagar. Konsumenten måste bevisa att de levererade varorna har returnerats i tid, t.ex. genom ett avsändningsbevis. Om kunden inte har uttryckt sin avsikt att utnyttja sin ångerrätt eller inte har returnerat produkten till entreprenören efter att de perioder som avses i punkterna 2 och 3 har löpt ut, är köpet ett faktum.
Artikel 7 – Kostnader vid ångerrätt Om konsumenten utnyttjar sin ångerrätt ska han bära kostnaderna för att returnera produkten. Om konsumenten har betalat ett belopp kommer entreprenören att återbetala detta belopp så snart som möjligt, men senast 5 dagar efter mottagandet av returförsändelsen. Förutsättningen för detta är att varorna redan har returnerats till näringsidkaren eller att tillräckligt bevis för fullständig retur kan tillhandahållas.
Artikel 8 – Uteslutande av ångerrätten Näringsidkaren får utesluta konsumentens ångerrätt för de produkter som beskrivs i punkterna 2 och 3. Undantaget från ångerrätten gäller endast om näringsidkaren har klargjort detta i erbjudandet, åtminstone i god tid innan avtalet ingås. Undantaget från ångerrätten är endast möjligt för produkter: 1. som skapats av näringsidkaren enligt konsumentens specifikationer; 2. som är av klart personlig karaktär; 3. som inte kan returneras på grund av sin natur; 4. som förstörs eller åldras snabbt; 5. vars pris är föremål för fluktuationer på finansmarknaden som ligger utanför näringsidkarens kontroll; 6. för enskilda tidningar och tidskrifter; 7. för ljud- och videoinspelningar och datorprogram vars försegling har brutits av konsumenten 8. för hygienartiklar vars försegling har brutits av konsumenten. Undantag från ångerrätten är endast möjligt för tjänster: 1. som avser boende, transport, catering eller fritidsaktiviteter som ska tillhandahållas på en viss dag eller inom en viss period, 2. vars tillhandahållande har påbörjats med konsumentens uttryckliga samtycke innan ångerfristen har löpt ut, 3. som avser vadslagning och lotterier.
Artikel 9 – Priset Under den giltighetstid som anges i erbjudandet kommer priserna på de produkter och/eller tjänster som erbjuds inte att höjas, med undantag för prisändringar på grund av ändrade momssatser. I motsats till föregående stycke kan entreprenören erbjuda produkter eller tjänster vars priser är föremål för fluktuationer på finansmarknaden och som entreprenören inte har något inflytande på, med rörliga priser. Detta samband med fluktuationer och det faktum att de angivna priserna är riktpriser kommer att nämnas i erbjudandet. Prishöjningar inom 3 månader efter avtalets ingående är endast tillåtna om de följer av lagstadgade föreskrifter eller bestämmelser. Prishöjningar från 3 månader efter avtalets ingående är endast tillåtna om entreprenören har godkänt dem och: 1. de följer av lagstadgade förordningar eller bestämmelser; eller 2. konsumenten har rätt att säga upp avtalet den dag då prishöjningen träder i kraft. Leveransplatsen i den mening som avses i artikel 5.1 i 1968 års mervärdesskattelag är det land där transporten påbörjas. I det aktuella fallet sker denna leverans utanför EU. Post- eller kurirföretaget tar sedan ut importmoms eller expeditionsavgifter från kunden. Följaktligen kommer ingen moms att debiteras av entreprenören. Alla priser är föremål för tryckfel. Inget ansvar accepteras för konsekvenserna av tryck- och sättningsfel. I händelse av tryck- och sättfel är entreprenören inte skyldig att leverera varorna till fel pris.
Artikel 10 – Överensstämmelse och garanti Näringsidkaren garanterar att produkterna och/eller tjänsterna överensstämmer med avtalet, de specifikationer som anges i erbjudandet, de rimliga kraven på sundhet och/eller användbarhet och de lagbestämmelser och/eller myndighetsföreskrifter som gäller vid tidpunkten för avtalets ingående. Om så avtalats garanterar näringsidkaren också att produkten är lämplig för andra än normala ändamål. En garanti som lämnas av näringsidkaren, tillverkaren eller importören påverkar inte de lagstadgade rättigheter och krav som konsumenten kan göra gällande mot näringsidkaren på grundval av avtalet. Defekta eller felaktigt levererade produkter ska skriftligen reklameras till näringsidkaren inom 14 dagar från leveransen. Produkterna måste returneras i originalförpackning och i nyskick. Entreprenörens garantiperiod motsvarar fabrikens garantiperiod. Entreprenören är dock aldrig ansvarig för produkternas slutliga lämplighet för varje enskild tillämpning av konsumenten, och inte heller för några råd angående användning eller tillämpning av produkterna. Garantin gäller inte om: Konsumenten själv har reparerat och/eller modifierat de levererade produkterna eller har låtit dem repareras och/eller modifieras av tredje part; de levererade produkterna har utsatts för onormala förhållanden eller på annat sätt behandlats oaktsamt eller i strid med entreprenörens instruktioner och/eller på förpackningen; bristen helt eller delvis är resultatet av föreskrifter som regeringen har utfärdat eller kommer att utfärda med avseende på arten eller kvaliteten på de använda materialen.
Artikel 11 – Leverans och fullgörande Företaget ska vidta största möjliga försiktighet när det tar emot och fullgör beställningar av produkter. Leveransplatsen är den adress som konsumenten har meddelat företaget. Med beaktande av bestämmelserna i artikel 4 i dessa allmänna villkor ska företaget utföra accepterade beställningar skyndsamt, dock senast inom 14 dagar, såvida inte konsumenten har godkänt en längre leveransperiod. Om leveransen försenas eller om en beställning inte kan utföras eller endast delvis kan utföras, ska konsumenten informeras om detta senast 14 dagar efter det att beställningen har gjorts. I så fall har konsumenten rätt att kostnadsfritt häva avtalet och rätt till eventuell ersättning. Vid avbokning i enlighet med föregående stycke kommer entreprenören att återbetala det belopp som konsumenten har betalat så snart som möjligt, men senast 5 dagar efter avbokningen. Om leveransen av en beställd produkt inte är möjlig kommer entreprenören att försöka hitta en ersättningsprodukt. Senast vid leveransen kommer det att anges tydligt och begripligt att en ersättningsartikel kommer att levereras. Ångerrätten kan inte uteslutas för ersättningsartiklar. Kostnaderna för returförsändelsen ska bäras av entreprenören. Risken för skada och/eller förlust av produkter ligger hos entreprenören fram till tidpunkten för leverans till konsumenten eller en representant som utsetts i förväg och som gjorts känd för entreprenören, såvida inte annat uttryckligen avtalats.
Artikel 12 – Avtal med förlängd löptid: löptid, uppsägning och förnyelse Uppsägning Konsumenten kan när som helst säga upp ett tillsvidareavtal som omfattar regelbunden leverans av varor (inklusive el) eller tjänster, i enlighet med de uppsägningsregler som avtalats och med en uppsägningstid på högst en månad. Konsumenten kan säga upp ett tidsbegränsat avtal som har ingåtts för regelbunden leverans av produkter (inklusive el) eller tjänster när som helst vid utgången av den tidsbegränsade perioden i enlighet med de tillämpliga uppsägningsreglerna och med en uppsägningstid på högst en månad. Konsumenten kan säga upp de avtal som avses i föregående stycken när som helst och är inte begränsad till att säga upp dem vid en viss tidpunkt eller inom en viss period; han kan åtminstone säga upp dem på samma sätt som han ingick dem; han kan alltid säga upp dem med samma uppsägningstid som entreprenören har fastställt för sig själv. Förlängning Ett tidsbegränsat avtal som ingåtts för regelbunden leverans av varor (inklusive el) eller tjänster får inte förnyas eller förlängas underförstått för en bestämd tid. Trots vad som sägs i föregående stycke får ett tidsbegränsat avtal som har ingåtts för regelbunden leverans av dags- eller veckotidningar och tidskrifter förnyas i tysthet för en bestämd tid på högst tre månader om konsumenten kan säga upp det förnyade avtalet vid slutet av förnyelseperioden med en uppsägningstid på högst en månad. Ett tidsbegränsat avtal om regelbunden leverans av varor eller tillhandahållande av tjänster får endast förnyas underförstått på obestämd tid om konsumenten kan säga upp det när som helst med en uppsägningstid på högst en månad, och med en uppsägningstid på högst tre månader om avtalet avser regelbunden leverans av dags- eller veckotidningar och tidskrifter mindre än en gång i månaden. Ett tidsbegränsat avtal om regelbunden utdelning av dags- eller veckotidningar och tidskrifter inom ramen för ett introduktionsabonnemang (prov- eller introduktionsabonnemang) förlängs inte underförstått utan upphör automatiskt vid prov- eller introduktionsperiodens slut. Avtalstid För avtal med en avtalstid på mer än ett år kan konsumenten säga upp avtalet när som helst efter ett år med en uppsägningstid på upp till en månad, såvida inte skälighet och rättvisa hindrar uppsägning före utgången av den avtalade avtalstiden.
Artikel 13 – Betalning Om inte annat avtalats ska de belopp som konsumenten är skyldig betalas inom 7 arbetsdagar efter det att den betänketid som avses i artikel 6.1 har börjat löpa. Vid avtal om tillhandahållande av en tjänst börjar denna period löpa efter det att konsumenten har fått en bekräftelse på avtalet. Konsumenten är skyldig att omedelbart meddela näringsidkaren om eventuella felaktigheter i de betalningsuppgifter som lämnats eller nämnts. Om konsumenten inte betalar har företagaren rätt att, med förbehåll för rättsliga begränsningar, ta ut de rimliga kostnader som konsumenten har meddelat i förväg.
Artikel 14 – Klagomålsförfarande Klagomål om genomförandet av avtalet ska lämnas till entreprenören fullständigt och tydligt beskrivet inom 14 dagar efter det att konsumenten har upptäckt bristerna. Klagomål som lämnas till entreprenören kommer att besvaras inom 14 dagar efter mottagandet. Om ett klagomål kräver en förutsägbart längre behandlingstid kommer näringsidkaren att svara inom 14-dagarsperioden med ett mottagningsbevis och en indikation på när konsumenten kan förvänta sig ett mer detaljerat svar. Om klagomålet inte kan lösas genom ömsesidig överenskommelse uppstår en tvist som är föremål för tvistlösningsförfarandet. Ett klagomål upphäver inte näringsidkarens skyldigheter, såvida inte näringsidkaren skriftligen anger något annat. Om ett klagomål anses vara motiverat av entreprenören kommer entreprenören, efter eget gottfinnande, antingen att ersätta eller reparera de levererade produkterna utan kostnad.
Artikel 15 – Tvister Avtal mellan entreprenören och konsumenten som dessa allmänna villkor gäller regleras uteslutande av nederländsk lag. Även om konsumenten bor utomlands.